TOUR DE
RUNGIS

Van Bleiswijk | Nederland

Previous
Next

Nederland is als relatief klein landje een wereldspeler te noemen in groenten en fruit. In 2018 steeg de importwaarde met 5% naar € 7,6 miljard, de exportwaarde met 4% naar € 11,3 miljard. Bijna 90 procent van de export wordt verkocht in landen binnen de EU. Met haar sterke versnetwerk weet de Nederlandse groente- en fruitsector haar rol als importeur goed te vervullen. Ze voegen bovendien waarde toe aan de producten bijvoorbeeld door producten te rijpen en ready-to-eat te leveren.

Met het Westland en overige glastuinbouwgebieden als productiepijlers en de nabijheid van de Rotterdamse haven is de Nederlandse sector wereldberoemd als (re-)exporteur van groenten, fruit, bloemen en planten. Daarnaast herbergt de sector, onder meer dankzij samenwerking met de Universiteit van Wageningen, gigantisch veel kennis. Al met al, logistiek zitten we op een toplocatie. Trots zijn we dan ook dat we in het voorjaar van 2018 een nieuw pand op het Bleiswijkse veilingterrein in gebruik hebben genomen, met naast de nodige kantoorruimte ook alle gelegenheid om producten op te slaan en te crossdocken.

Bel mij over de mogelijkheden!

Naar Rungis | frankrijk

Previous
Next

’s Werelds grootste groothandelsmarkt voor levensmiddelen is te vinden op de internationale markt van Rungis, vlakbij Parijs. Deze groothandelsmarkt vindt zijn oorsprong in de 10e eeuw, toen deze nog steeds in Les Halles in het hart van Parijs lag. In 1969 werd het gebied van 10 hectare te klein en verhuisde de markt naar Rungis, dicht bij het spoor, de snelweg en Orly International Airport. Tegenwoordig beslaat Rungis een oppervlakte van 237 hectare.

Van de vijf hoofdafdelingen van de markt (vis, vlees, bloemen, zuivel en AGF) is de afdeling groenten en fruit het belangrijkste. Maar liefst 363 verkopers verspreid over negen hallen verkopen producten van over heel de wereld. Noviteiten als kiwi’s, mini-groenten en eetbare bloemen begonnen hun carrière op Rungis. Geen wonder dat veel Europese chef-koks kind aan huis zijn op deze groothandelsmarkt, waar volgens de laatste cijfers 737.268 ton fruit en 461.739 ton groenten worden verkocht.

wist u dat

We bij aanschaf van ons materiaal ernaar streven het gewicht zo laag mogelijk te houden, zodat we meer kunnen laden en minder CO2 uitstoten

Rungis | Parijs

Rungis kennen we als onze broekzak, maar daar houdt onze service niet op. Zo verzorgen we vanaf Rungis ook transport naar:
Binnenstad Parijs
Lyon
Marseille
Perpignan
Nantes
Montpellier
Cavaillon
Saint Etienne
Bordeaux

En uiteraard verzorgen we vanaf deze plaatsen ook weer het vervoer terug naar Rungis of Nederland.

Relevante diensten

Voor al uw nationale & internationale transporten. Bent u opzoek naar een gedegen partner die uw transporten uitvoert? Dan bent u bij Gebr. Opstal Transporten aan het juiste adres!

Rungis 4

Groupage

Dagelijkse groupage van en naar België en Frankrijk

Geconditioneerd Transport tegel

Geconditioneerd transport

Van -20 c tot +20 c

Perishable_Center_Frankfurt_-_Pruefen_frischer_Waren_-_Foto_Perishable_Center_Frankfurt_k

Airfreight
perishables

Dagelijkse groupage van diverse Luchthavens naar Nederland

Bezoekadres:
Klappolder 121 (gebouw K)
2665LP Bleiswijk (veiling terrein The Greenery)

Maak een afspraak

Opstal Transporten
Copyright © 2021 Opstal Transporten

Container transport

Rungis Road Express kan voor u het volledige transport vanaf diverse havens tot aan uw deur regelen. Of het nu gaat om stukgoed in 20ft containers of groenten & fruit in 45ft Highcube Reefers bij ons bent u op het juiste adres.
Van het voormelden van Douane documenten tot en met het inleveren op het retour depot wij nemen het gehele traject bij u uit handen.
Door middel van ons netwerk in de container branche kunnen wij u van alle gemakken voorzien.

cropped-opstal_transport_nieuws
Container Transport tegel

Airfreight perishables

Op luchthavens als Parijs-Charles de Gaulle, Brussel – Brucargo, Luchthaven Oostende-Brugge kennen wij de weg. Hier door kunnen wij uw zendingen op deze luchthavens tijdig ophalen en op de eindbestemming leveren.

Rungis 1
Perishable_Center_Frankfurt_-_Pruefen_frischer_Waren_-_Foto_Perishable_Center_Frankfurt_k

Geconditioneerd transport

Met een eigen vloot van ATP gekeurde koeltrailers verzorgen wij dagelijks transporten met groente & fruit / bloemen & planten. Onze chauffeurs weten precies hoe zij met uw producten om moeten gaan om de kwaliteit hier van optimaal te bewaren. Doormiddel van training zorgen wij er voor dat de kennis van de chauffeurs altijd up to date blijft.

Naast het transport naar Rungis/Parijs, Frankrijk hebben wij ook dagelijks diverse auto’s die op nationaal niveau geconditioneerd transport uitvoeren.

DSC_0049 copy
DSC_0047 copy

Groupage Rungis

Rungis Road Express vertrekt dagelijks naar en van Rungis, Parijs onder geconditioneerde tempratuur . Door de kennis die onze chauffeurs hebben met AGF en van de groothandelsmarkt Rungis kunnen wij er voor zorgen dat uw producten netjes en onder goede conditie geleverd worden bij uw klanten. Tevens is het mogelijk om uw producten in de stad van Parijs en omliggende gemeenten te leveren. Door onze nauwe samenwerking met Franse transporteurs rijkt ons levering gebied verder dan alleen Rungis.

DSC_0010 copy
DSC_0028 copy